BejelentésAdWords
Korrekt, követhető, hatékony, kipróbált

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:

 


Mi is az a Google AdWords?

 • A Google AdWords egy kattintás alapú hirdetési forma, ahol csak akkor van költség, ha valaki rá is kattint a hirdetésre.

 • Az AdWords hirdetések a Google jobb oldalán jelennek meg, vagy a bal oldal első 3 h elyén akkor, ha jól teljesít a hirdetés. 


Google AdWords hirdetések helye és formája


 


 

    
Célom, hogy ezzel az egyszerű leírással eloszlassam azokat a tévhiteket, amitől sokan tartanak, és röviden bemutassam az Adwords hirdetések lehetőségeit.


Néhány tévhit: • Sokan attól tartanak, hogy ha rengetegen kattintanak az AdWords hirdetésre, akkor több százezer forint lesz a költség.

 • A valóságban beállítunk egy napi keretet, például 500 Ft, így csak addig jelenik meg a hirdetésünk, ameddig elegendő a napi keret, utána leáll. Így tökéletesen szabályozhatjuk költségünket, nem kell milliomosnak lenni ahhoz, hogy a Google első oldalán szerepelhessünk.

 • Van aki attól fél, hogy más, konkurens hirdetők sokszor kattintgatnak a hirdetésre, ezért hamar lefogy a napi keret, és az egész AdWords egy nagy átverés. Hiába az órákon át tartó kattintgatás, nem fogyasztja le keretünket.

 • Az AdWords rendszere több módon szűri a kattintásokat, a legfontosabb azonban az IP-cím szerinti szűrés. Egy IP-címről 8 óránkét 2 kattintásért számol fel költséget a Google, a többi keresésre is megjeleníti a hirdetést, kattintani is lehet, ezeket viszont érvénytelen kattintásnak minősíti, ami be sem kerül a számlázásba.

 • Mások azért nem akarják kipróbálni az AdWords hirdetést, mert úgy gondolkodnak, hogy „Ha én nem nézem ezeket a hirdetéseket, akkor más sem fogja!”

 • Alapvető emberi tulajdonság, hogy „mindenki magából indul ki”, ebben az esetben viszont ez nem szerencsés hozzáállás. Azért, mert Ön nem utazik metróval, mások még sokat utazhatnak vele. Egyébként ha a feltevése igaz is, nincs vesztenivalója: Ha senki nem kíváncsi AdWords hirdetésére, és nem lesznek kattintások, nem lesz vele költsége sem, hiszen itt a konkrét látogatók után kell fizetnie.


Lehetőségek az AdWords hirdetésekben: • Ha csak egy adott területen dolgozik, például egy budapesti fodrászata van, az AdWords akkor is ideális hirdetés lehet, ugyanis beállítható , hogy csak egy adott területen hirdessünk.
  Hogyan?

  Itt is az IP-cím segít. Beállítjuk, hogy csak a budapesti keresések érdekelnek, a Google pedig csak a budapesti IP-címről indított keresésekre jeleníti meg az AdWords hirdetésünke

 • Lehetőség van továbbá arra is, hogy csak egy adott időben jelenjen meg a hirdetés.
  Például hétfőtől péntekig 8-16-ig, hétvégén pedig egész nap. De megadhatunk bármilyen más időpontot, minden napot külön-külön szerkesztve.

 • Korlátlan számú kulcsszóval dolgozhatunk, az AdWords-ben nincs felső határ.
  Megadhatunk csak 10-15 szót, de akár több ezret is. Ha sok szóra hirdet azt azért ne felejtse el, hogy ilyenkor nem elég napi néhány száz forint a hirdetésre. Ha nagyon alacsony a keret, hamar elfogyhat, érdemes inkább néhány szóra összpontosítani, ha nem akar sokat ráfordítani, vagy nem bízik a hatékonyságban.

 • Még célzottabbá tehető a hirdetés azzal, hogy egyből arra az aloldalra irányítjuk a látogatót, ami a hirdetett kulcsszóval kapcsolatos.
  Például egy műszaki termékekkel foglalkozó honlap esetében a „nyomtató” szóra a nyomtatókkal foglalkozó aloldalra irányítjuk az AdWords-t, így a kereső azonnal megkapja a számára fontos információt, ezáltal nagyobb eséllyel lesz célzott látogatóból konkrét vevő.


     Ha még maradtak kérdései, írja le néhány sorban, rövid időn belül válaszolok.
Üzenetküldés
Ha szeretne kérdésére 24 órán belül választ kapni, írjon ide!

E-mail címed:
Szöveg:


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!